Pierogi RUSKIE z dodatkiem mąki OWSIANEJ BIO

Pierogi RUSKIE z dodatkiem mąki OWSIANEJ BIO

Ciasto:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki OWSIANEJ BIO BioBabalscy
  • ok.1 szklanki ciepłej wody
  • olej 3 łyżki
  • sól – szczypta

Farsz:

  • ziemniaki 5 sztuk średnich
  • twaróg 250 g
  • cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania: Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, ostudzić. Przełożyć do wysokiego naczynia, dodać twaróg, ugotowane i zmielone ziemniaki, sól oraz pieprz i całość dokładnie wymieszać.

Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać farsz i zlepiać brzegi. Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 2 minuty.

Przepis i zdjęcie: Magdalena