Naleśniki wyszły pyszne i delikatne a do tego kremowy budyń śmietankowy i takim daniem podbijecie serce niejednego łakomczucha 😉
Składniki:
- 1 szklanki mleka
- 1 szklanki wody gazowanej
- 1 duże jajko lub 2 małe
- szczypta soli
- 1 cukier wanilinowy
- 2 łyżki oleju
- 1,5 szklanki mąki BIO z samopszy BioBabalscy
Nadzienie:
- 1 budyń śmietankowy
- 2-3 łyżki cukru
- mleko
Sposób przygotowania: Budyń przygotowujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Po ugotowaniu przykrywamy folia wierzch by się nie zrobił kożuch i odstawiamy by ostygł.
Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. I smażymy naleśniki. Smażymy na rozgrzanej i leciutko natłuszczonej patelni – ja smażę na naleśnikowej. Rozprowadzamy nie za dużą ilość ciasta tak by powstały cieniutkie naleśniki.
Gotowe naleśniki przekładamy ostygniętym budyniem i jak kto woli przyozdabiamy kakao lub czym tam mamy pod ręką.