Zdrowe ciasteczka bakaliowe

Zdrowe ciasteczka bakaliowe

Składniki:

  • 1 szkl. płatków pszennych lub owsianych BioBabalscy
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych
  • 1/2 szkl. rodzynek
  • 1/2 szkl. suszonej żurawiny
  • 1/2 szkl. ziaren słonecznika
  • 1/2 szkl. mielonego siemienia lnianego
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 5 łyżek miodu
  • 4 łyżki mleka
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Do miski wsypujemy suche składniki: płatki, wiórki, rodzynki, żurawinę, słonecznik, siemię lniane i cukier. Mieszamy a następnie dodajemy miód, mleko i jajka. Mieszamy razem do połączenia się składników i formujemy  ciastka ( łyżką stołową nabieramy porcję masy i rękoma ugniatamy kulkę którą następnie spłaszczamy). Układamy gotowe ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu studzimy i jemy dopiero zimne.

Smacznego!

Przepis i zdjęcie: Natalia