Składniki:
- 1 szkl. płatków pszennych lub owsianych BioBabalscy
- 1/2 szkl. wiórków kokosowych
- 1/2 szkl. rodzynek
- 1/2 szkl. suszonej żurawiny
- 1/2 szkl. ziaren słonecznika
- 1/2 szkl. mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 5 łyżek miodu
- 4 łyżki mleka
- 2 jajka
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy suche składniki: płatki, wiórki, rodzynki, żurawinę, słonecznik, siemię lniane i cukier. Mieszamy a następnie dodajemy miód, mleko i jajka. Mieszamy razem do połączenia się składników i formujemy ciastka ( łyżką stołową nabieramy porcję masy i rękoma ugniatamy kulkę którą następnie spłaszczamy). Układamy gotowe ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu studzimy i jemy dopiero zimne.
Smacznego!
Przepis i zdjęcie: Natalia