Domowe wraps’y / tortille z dodatkiem mąki owsianej BIO

Domowe wraps’y / tortille  z dodatkiem mąki owsianej BIO

Składniki:

  • 1/2 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanka mąki owsianej BioBabalscy
  • ok.1/2 szklanki ciepłej wody
  • olej 1 łyżka
  • sól – szczypta

Sposób przygotowania:

Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Najlepiej je dość długo wyrabiać. Potem możesz odrywać po kawałku ciast – formować kuleczkę i bardzo ale to bardzo cieniutko ją rozwałkować tworząc koło. Później na suchej i dobrze rozgrzanej patelni podsmażamy je z obu stron i gotowe. Tak usmażone kładź jeden na drugi i przykryj szmatką. Możesz je także przechować na 2-3 dzień w lodówce zakładając woreczek na cały talerz z placuszkami.

 

Przepis i zdjęcie: Magdalena